Wie zijn wij van Gastrovino La France?

“De passie voor heerlijk eten en drinken overbrengen aan de inwoners van Baarn en omstreken.”

Gastrovino is een vereniging van zelfstandige ondernemers, met een specialisme in de delicatessenhandel vanuit het buitenland. Zo maakt Gastrovino de inkoop, kwaliteit en vervolghandel een zeker feit, met de inbreng van de ondernemers. Dit is dan ook de reden geweest voor Peter en Joke van Mullum, de ondernemers van ‘La France’, om zich aan te sluiten bij deze geweldige vereniging.

Peter en Joke van Mullum, beiden meer dan 30 jaar ervaring en ondernemers in hart en nieren, zijn het gezicht van de bruisende lekkernijenhandel in Baarn. Zowel Peter als Joke zijn beiden altijd al in de vers- en delicatessenhandel werkzaam geweest. Denkt u hierbij aan de banketbakkerij, versafdeling van de supermarkt en het betere warenhuis.

“Na de MEAO en diverse avondstudies (management, vakdiploma’s groenten en fruit, vleeswaren, kazen en het slijtersvakdiploma) begon ik in september 1990 aan ons lust en leven ‘La France’ in Baarn,” vertelt Peter. “De winkel in Baarn, die al bestaat sinds 1974, hebben wij destijds overgenomen met dezelfde doelstelling als de vorige eigenaar: de passie voor heerlijk eten en drinken overbrengen aan de inwoners van Baarn en omstreken.” De kennis van authentieke kwaliteit van de Gastrovino-landen delen zij graag met u vanuit Gastrovino La France. Hier hebben zij een geweldig groot assortiment aan lekkernijen, uitgestald in een gemoedelijke en gezellige winkel in de Laanstraat 81a te Baarn.

Peter en Joke vertellen dat Frankrijk altijd hun belangrijkste inspiratiebron is geweest voor de winkel. “Wanneer je door een willekeurig Frans dorpje loopt, word je al gauw betoverd door authentieke straatjes, kleine winkeltjes, de warme bakker, kaas- en delicatessenwinkels waar je urenlang kan opgaan in de geuren en kleuren van Frankrijk. Je vindt er de lekkerste kazen, wijnen, vleeswaren en broden die in Nederland simpelweg niet verkrijgbaar zijn in de Franse kwaliteit.” Daar hebben de van oorsprong Noord-Hollandse ondernemers sinds 1990 verandering in gebracht en zo een stukje Baarn omgetoverd in een klein stukje Frankrijk. Dit beviel hen zo goed dat zij sinds 1991 zelf woonachtig zijn in het heerlijk Baarn.

Naast ‘La France’ ben ik ook eigenaar van het wijngaard verhuurbedrijf Locavigne. Via deze Franse wijngaard bied ik liefhebbers, ondernemers en avonturiers de mogelijkheid tot het oogsten van wijn uit een eigen wijngaard. Voor meer informatie kunt u de website www.Locavigne.nl bekijken.

Wilt u ook ‘La France’ vinden in het Gooi, komt u dan gerust eens langs. Een afspraak maken hoeft niet, u bent altijd van harte welkom om te komen proeven en genieten van de gastvrijheid van de Baarnse versspecialisten Peter en Joke, van Gastrovino La France.

Gastrovino La France
Peter en Joke van Mullum

Laanstraat 81a
3743 BC Baarn
Telefoon: 035 5418215
Email: lafrance@locavigne.nl