Specialiteiten

Het assortiment van Gastrovino La France bestaat uit vele binnen- en buitenlandse delicatessen. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van onze specialiteiten.

1: Hollandse kaas van Stompetoren en boeren Stolwijkerkaas

Trots zijn wij op de Nederlandse kazen zoals Stompetoren en Stolwijkerkaas. Deze laatste kaas dankt zijn naam net zoals de Goudse kazen aan de plaatsnaam. De eerste Stolwijker kwam dus uit een boerderij uit Stolwijk. Hier wordt deze kaas gemaakt van onbehandelde melk, wat zorgt voor een echte boerenkaassmaak. Geen enkele Stolwijkerkaas is hetzelfde doordat iedere maker een eigen ervaring en finesse gebruikt bij het maken van de kaas.

>> Meer informatie over Stompetoren en boeren Stolwijkerkaas.

2: Buitenlandse kaas

‘La France’ heeft buiten de Nederlandse kazen ook een grote selectie van buitenlandse kazen. Hier vindt u de authentieke smaken van buitenlandse kaasboeren terug. Smaken en geuren die alles behalve Nederlands zijn en een stukje meebrengen van het land of de streek van herkomst. Wij beschikken over een uitgebreide selectie van kazen op brood, borrelkazen, verschillende soorten brie, camemberts en geiten/schapenkazen. Onze kaasmakers uit het buitenland hebben een voorliefde voor traditie en eigentijdse smaken. Alle kazen worden ambachtelijk bereid en uitsluitend gemaakt voor de echte liefhebbers.

3: Tapas

Tapas van Gastrovino La France staat voor genieten van het leven, met elkaar en van lekker lang tafelen. Van origine zijn tapas Spaanse kleine hapjes van vlees, maar ook van kaas. Wij spreken van tapas bij alle delicatessen die in kleine porties zijn gemaakt, speciaal voor een tapas gelegenheid . Komt u eens kijken en buig u over onze vitrine met de heerlijkste hapklare delicatessen uit binnen- en buitenland. Van olijven tot pittige worstjes, van kleine smeuïge kaasjes tot oude brokkelkaas.

4: Internationale vleeswaren

Bij Gastrovino La France kunt de lekkerste vleeswaren proeven van onze ambachtelijke slagerijen door heel Europa. Ons assortiment rekt zich uit van Spanje tot Italië en kent uit iedere windstreek een stukje vleeswaren van traditionele kwaliteit. Het assortiment specialiteiten is ongekend en speciaal geselecteerd door Peter en Joke, de ondernemers van Gastrovino La France. Het is geproefd, kritisch besproken en goed bevonden door ervaringsdeskundigen en liefhebbers. Kom en proef onze salami, parmaham, mortadella en jamon iberico, allen worden alom gewaardeerd en geprezen om de unieke smaaksensatie. Bent u een liefhebber van dat ietsje extra op de boterham of het prikkelen van de smaakpapillen ‘s avonds bij de borrel? Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden van ‘La France’.

Authentieke rijpingszolder voor Aceto Balsamico

Authentieke rijpingszolder voor Aceto Balsamico

5: Oliën en aceto balsamico`s

Aceto Balsamico di Modena is een azijn die onder andere gemaakt wordt van de Trebiannodruif. In de omgeving van Modena wordt er van de druivenmost op een geheel ambachtelijke wijze de beste azijn gerijpt. Dit gebeurt jarenlang in houten vaten die seizoen in en seizoen uit de veranderingen van temperatuur een specifieke smaak ontwikkelen. Hoe langer de rijpingsperiode, hoe stroperiger en beter van smaak. Vraagt u bij Gastrovino La France eens om advies wanneer u een goede azijn zoekt.

>> Meer informatie over Oliën en aceto balsamico`s

6: Wijnen en Ports

Gastrovino La France kent meer dan tweehonderd wijnsoorten van over de gehele wereld en meer dan vijftig soorten port. Dat betekent voor u dat in onze winkel er altijd een geschikte wijn- of portsoort is voor ieder moment. Bij de bestellingen denken wij mee welke wijnen erg in trek zijn en welke wijnen een aantrekkelijk prijs hebben. Door groots in te kopen via Gastrovino kunnen wij altijd een scherpe prijs aanbieden aan onze klanten, dat maakt inkopen leuk!

>> Meer informatie over Wijnen en Ports

7: Relatiegeschenken/kerstpakketten

Wat is er nog heerlijker dan tijdens de kerst of voor een andere gelegenheid een geschenkpakket te ontvangen. Gastrovino La France maakt zelf kerstpakketten en relatiegeschenken gevuld met al het ambachtelijk lekkers wat onze winkel te bieden heeft. Denkt u aan heerlijke kazen, speciale wijnen en alle delicatessen die u niet in een standaard relatiegeschenk of kerstpakket zult aantreffen. Bent u zelf creatief? Dat moedigen wij alleen maar aan. Komt u gezellig met ons het kerstpakket of relatiegeschenk sorteren en uitzoeken. Wij staan altijd klaar met tips en ervaringen.

>> Bekijk ook onze Kerst- en Wijngeschenken pagina.