Oliën en aceto balsamico`s

aceto-balsamico_200Aceto Balsamico di Modena is een azijn die onder andere gemaakt wordt van de Trebiannodruif. In de omgeving van Modena wordt er van de druivenmost op een geheel ambachtelijke wijze de beste azijn gerijpt. Dit gebeurt jarenlang in houten vaten die seizoen in en seizoen uit de veranderingen van temperatuur een specifieke smaak ontwikkelen. Hoe langer de rijpingsperiode, hoe stroperiger en beter van smaak. Vraagt u bij Gastrovino La France eens om advies wanneer u een goede azijn zoekt.

Behalve azijn verkopen wij ook diverse soort oliën, allemaal met een eigen bereidingswijze en verhaal. Zoals de kwaliteitsolijfoliën op geheel eigen wijze worden bereid, zo heeft iedere olie van Gastrovino La France een ander detail. Wist u dat er van een hele olijfboom slechts twintig kilo aan bruikbare olijven geschikt is voor onze oliën? De andere olijven zijn reeds van de boom gevallen en beschikken over een ander zuurtegraad en die zijn voor de balans van de olijfolie juist niet goed. Wilt u meer weten over de traditionele bereidingswijze van onze oliën, komt u dan gerust langs in onze winkel.