Hollandse kaas van Stompetoren en boeren Stolwijkerkaas

stompetorenTrots zijn wij op de Nederlandse kazen zoals Stompetoren en Stolwijkerkaas. Deze laatste kaas dankt zijn naam net zoals de Goudse kazen aan de plaatsnaam. De eerste Stolwijker kwam dus uit een boerderij uit Stolwijk. Hier wordt deze kaas gemaakt van onbehandelde melk, wat zorgt voor een echte boerenkaassmaak. Geen enkele Stolwijkerkaas is hetzelfde doordat iedere maker een eigen ervaring en finesse gebruikt bij het maken van de kaas.

Maar wat dacht u van de Stompetorenkaas? Een smaak die u kunt herkennen dankzij ziltige weilanden en de biologische manier van bereiden.  De makers van Stompetoren hebben een geheel eigen wijze van werken. De kaas wordt gerijpt bij een iets hogere luchtvochtigheid en een iets hogere temperatuur. Dat resulteert voor zowel de jonge als de oude varianten in een heerlijk smeuïge kaas met weinig korst. Vraagt u gerust eens aan de medewerkers van Gastrovino La France of u een stukje mag proeven, dat kan bij ons namelijk altijd.