INSIGHT PINOT NOIR EN SAUVIGNON BLANC

“Er zijn voorstanders van het invoeren van een nieuwe wijncategorie naast wit, rood en rosé: Pinot Noir. Discutabel, maar feit is wel dat de wijn van de Bourgognedruif iets oplevert wat nogal afwijkt van wat de meeste mensen in rode wijn verwachten. Pinot Noir knerst in de hersenen, hij kerst en pruimt fantastisch langs de kiezen, heeft pit en karakter maar blijft immer slank – kom daar maar eens om in deze obese tijden. Nergens komen zulke hemelbestormend goede Pinot Noirs vandaan als uit de Bourgogne. Maar Duitsland doet het ook geweldig (daar heten ze Spätburgunder) en de belangrijkste nieuwkomer is Nieuw-Zeeland. De Gastrovino-wijnwinkels voeren nu de 2010 van Insight in Marlborough. Die kost niet minder dan 15,95 euro, maar gelukkig smaakt hij ook zo. Of naar nog meer – je wordt bleek als je bedenkt wat een vergelijkbaar niveau uit die goeie ouwe Bourgogne moet kosten. Marlborough is natuurlijk niet identiek aan een Aloxe-Corton of Nuits-Saint-Georges, heeft minder aardegeurtjes en paddenstoelen. Hij zingt juist van viooltjes en zoethout en natuurlijk die kersen. Dezelfde firma maakt trouwens ook een daverende Sauvignon Blanc die het glas uit hijgt met groen exotische geuren, en heel, heel erg fris is.”

 

Wat een mooie recensie!

Ook zo nieuwsgierig?? Bestel hier de Insight Pinot Noir 2010 of de Insight Sauvignon Blanc 2012